Een overkapping in de tuin wordt door veel mensen gezien als een ‘must have’ Tegenwoordig zien wij ook steeds vaker een jacuzzi in de achtertuin.  Bij een jacuzzi, hottub zwemspa is het ook erg prettig om een Jacuzzi overkapping te hebben. Dit biedt nog meer ontspanning van uw tuin en hierdoor kunt u genieten van de zon wanneer deze begint te schijnen. In deze blog post bespreken we de verschillende mogelijkheden die er zijn voor een jacuzzi overkapping in uw achtertuin,

Overkapping

Onder een overkapping kunt u heerlijk ontspannen. Zodra u een jacuzzi onder uw overkapping plaatst kunt u heerlijk genieten van zon of van schaduw. Dankzij de slimme oplossing van deze overkappingen kunt u het dak kantelen. Dit wordt ook wel een kantelbaar lamellen systeem genoemd. De overkapping is ook voorzien van een geïntegreerde water afvoer. Er zijn ook varianten waarbij het dak vast staat. Dit kan zijn een douglas overkapping voor uw jacuzzi, een aluminium polycarbonaat overkapping voor uw jacuzzi, of een ander hout soort jacuzzi overkapping.

Jacuzzi overkapping

De Nederlands ontworpen Jacuzzi overkapping kenmerkt zich door een strak en tijdloos design. De jacuzzi overkapping is gemaakt van hoogwaardig aluminium, tevens is deze optioneel dicht te zetten met luxe opties zoals screens of louvre zijpanelen.

Vroeger en nog steeds worden er houten overkappingen geplaatst. Meestal van de houtsoorten douglas of vuren hout. Het nadeel hieraan is dat deze niet compleet onderhoudsvrij zijn. Hout zal in het begin altijd mooi zijn en na een tijd verweren. U kunt dit natuurlijk voorkomen door het hout goed in te smeren met beits of speciale hout olie. Daar in tegen zijn de jacuzzi lamellen overkappingen compleet gemaakt van aluminium. Dit houdt in dat de overkapping compleet onderhoudsvrij zijn. Op het aluminium bevindt zich een hoogwaardige laag poedercoat. Deze poedercoat laag is kras en roest vrij. Dit brengt een groot voordeel mee wanneer u een jacuzzi onder een aluminium overkapping plaats.

 

Bekijk ook:

Bekijk ook onze linkpartners